pc-ipad-telefoon

 

Webdesignbureau
Droom van het Platteland

Uw partner voor uw online zichtbaarheid, reclame, drukwerk en social media campagnes. Alles onder één dak en dat is wel zo gemakkelijk.

offerte-button-wit

FoursquareFoursquare voor zakelijk gebruik

Over Foursquare

Via Foursquare is het mogelijk om op bepaalde locaties in te checken. Deze tool werkt het best wanneer je gebruikmaakt van een smartphone waarop de Foursquare applicatie is geïnstalleerd. Via de website www.foursquare.com is het ook mogelijk om in te checken maar dat is minder praktisch. Het enige dat je nodig hebt is een foursquare account die je gratis aan kunt maken.

 

Steeds meer Nederlandse bedrijven, scholen instellingen, treinstations, snelwegen, benzinepompen enzovoorts zijn op Foursquare te vinden.

Inchecken met Foursquare

Als je ergens naartoe gaat zoek je via de applicatie naar bedrijven in de buurt. Als je hebt gevonden waar je bent kun je inchecken en daarmee kun je badges verdienen. Als je op een locatie het vaakst bent geweest kun je de 'Mayor' van die locatie worden. Niet interessant zou je zeggen? Wel als ze bij de Mediamarkt een flatscreen weggeven bij 30 check-ins! De applicatie werkt dus op basis van GPS.

 

Super Mayor Badge:

Super-Mayor-Foursquare

Nadat je bent ingecheckt krijg je een overzicht te zien van bedrijven in de buurt die diverse aanbiedingen hebben. Als je bijvoorbeeld incheckt bij een Centraal Station kun je zien dat de Bruna aan de overkant een bepaald boek in de aanbieding heeft. Of dat je bij de Kiosk een gratis koffie krijgt wanneer je 10 keer bent ingecheckt.

Tips achterlaten

Ook is het mogelijk om tips over een locatie achter te laten. Als je bijvoorbeeld bij een restaurant incheckt kan een tip zijn: Neem de Lasagne, het lekkerste gerecht van de kaart! Maar, negatief kan ook: Slechte bediening, koud eten enzovoorts.

Vrienden zoeken

Net als bij andere social media kun je ook vrienden toevoegen aan je foursquare account. Wanneer je incheckt kun je zien of daar nog meer vrienden van je zijn. Handig als je naar een druk evenement gaat bijvoorbeeld. Als je ziet dat er vrienden in de buurt zijn is het gemakkelijk om er even naartoe te lopen en een praatje te maken.

 

Locatie toevoegen

Staat een bedrijf of plek nog niet in het overzicht van Foursquare? Dan is het gemakkelijk om de locatie zelf toe te voegen en ook je eigen bedrijf op Foursquare te zetten.

 

Zo ziet een Foursquare scherm eruit op je mobiele telefoon:

Foursquare_App_3

Zakelijk gebruik: Waarom Foursquare inzetten voor je bedrijf?

Foursquare inzetten voor je bedrijf kan betekenen dat je gebruikers in  de buurt gelijk naar binnen kunt trekken door ze te lokken met aantrekkelijke aanbiedingen.

 

Foursquare biedt promotie mogelijkheden voor 2 soorten merken/bedrijven:

 

1. Merken met een fysieke locatie zoals de HEMA, AH of V&D.

Foursquare biedt een gratis set hulpmiddelen om nieuwe klanten aan te trekken en om bestaande klanten terug te laten keren. Je meest loyale klanten kun je belonen. Dit kun je doen door Foursquare Specials in te zetten zoals: coupons op je mobiele telefoon en speciale prijzen of kortingen te gebruiken. Bijvoorbeeld een gratis ijsje bij tien check-ins of een gratis stempel op je klantenkaart bij een besteding van 25 euro. Het hoeft je bedrijf niet eens iets te kosten: Een gratis parkeerplaats bieden voor een ‘Major’ is ook een idee.


Al deze specials krijgen bezoekers te zien wanneer ze in de buurt van jouw bedrijf of winkel inchecken. Het helpt hierbij dat je in je winkel kenbaar maakt dat je bedrijf op foursquare te vinden is. Bijvoorbeeld via posters en flyers.

 

2.Merken zonder fysieke locatie, zoals bijvoorbeeld de naam van een tv-programma of het merk G-star van de spijkerbroeken.

Voor merken of bedrijven zonder fysieke locatie is het mogelijk om een Foursquare Page aan te maken. Een speciale pagina voor jouw merk. Fans kunnen jouw pagina volgen (á la Twitter). Op deze pagina kun je Tips voor je fans achterlaten. Als je eigenaar bent van de UEFA kun je je fans laten weten waar ze het beste naar de wedstrijd kunnen kijken en zelfs nog een paar ballen weggeven bijvoorbeeld. Goede tips geven inside informatie, slechte tips geven informatie die gebruikers zelf ook wel kunnen zien.

 

Wat kunnen wij voor je doen?

- Je bedrijf op Foursquare plaatsen.
- Leuke acties bedenken waardoor je op foursquare wordt opgemerkt door klanten.
- Een Foursquare Page realiseren.
- Offline producten maken om je foursquare campagne te ondersteunen, zoals stickers, flyers, banners, bierviltjes, menukaarten enzovoorts.

Praktijkvoorbeeld:

Heineken slaat handen ineen met Foursquare

Voor- en nadelen

Voordelen:

- Klanten in de buurt naar binnen trekken.

- Klantenbinding door het stimuleren van herhalingsbezoeken.

- Badges verzamelen kan verslavend werken wat het gebruik van Foursquare stimuleert.

- Goed te integreren met Facebook en Twitter.

 

Nadelen:

- Het is in Nederland niet echt van de grond gekomen.

Meer weten over social media?

Lees meer over praktijkvoorbeelden en waar je rekening mee moet houden wanneer je social media gebruikt.

Social media en praktijkvoorbeelden.

 

Button-offerteaanvragen       Button-afspraakmaken        Button-beldirect

Door:Yvonne Wieringa

Meteen contact

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres

Bericht:
Ongeldige invoer

Captcha(*)
Captcha
Ongeldige invoer

Adres

Droom van het Platteland

Stuifzandlaan 6
7764 ATZandpol

E-mail: info@dvhp.nl
Tel: 0591-226497
Mobiel: 06-10373793
BTW-nr: NL102530506B01
KvK-nr: 50104004