Een nieuwe website: Zelf doen of uitbesteden?

Webdesign, Reclame, Drukwerk 
en beter vindbaar in Google (SEO)

T: 0591-226497 | E: info@dvhp.nl

  maandag 26 februari 2018 10:33

  Website: Zelf doen of uitbesteden?

  Geschreven door
  Beoordeel dit item
  (0 stemmen)

  In de jaren dat ik voor mezelf werk, ben ik nogal eens wat tegengekomen. Wat mij vooral opvalt is dat sommige ondernemers informeren naar het laten maken van een nieuwe website maar er daarna soms toch voor kiezen om het zelf te doen. Of te laten doen door een familielid, een handige neef of nicht. Of ze kennen een mannetje die wel handig is met computers. En dat begrijp ik wel. Een nieuwe website is toch een investering. Wat echter bijzonder is, is dat dezelfde ondernemers, meestal na een jaar of twee, toch weer contact met mij zoeken. Het zelf maken van de website is dan toch niet zo goed bevallen.

  Zelf een website maken kan prima. Er zijn veel gratis programma’s die je daarmee kunnen helpen. Zo heb je in een paar klikken al een leuke website staan en met templates kom je al een eind. Maar waar gaat het vaak mis?

  Deze gratis programma’s zetten vooral in op vormgeving. Als het er maar leuk uit ziet. De techniek laat echter vaak te wensen over. Wix is hier een voorbeeld van. Als nog geen keuze hebt gemaakt voor een CMS: Kies dan niet voor Wix. Deze websites zijn erg slecht te vinden in Google. Kies dan liever voor Wordpress of Joomla. Wix ziet er leuk uit, maar zit technisch niet goed in elkaar. En zo zijn er veel meer programma's. Daar merk je niks van..... totdat je website klaar is en je merkt dat je website niet zoveel voor je doet. Een online visitekaartje.

  HolidayPay600Daarnaast: Zelf doen kost heel veel tijd. Voor je het weet ben je zo een paar weken bezig om iets neer te zetten. Daarbij ontbreekt het vaak aan kennis. Kennis om een website er echt professioneel en aantrekkelijk uit te laten zien en de kennis om deze website goed vindbaar te maken in Google. Want ook al kunnen veel mensen zelf wel een website in elkaar zetten... je website goed vindbaar maken in Google is best wel specialistisch.

  Ik krijg dan ook regelmatig mensen bij mij die zeggen: "Ik heb een leuke website maar eigenlijk vind ik de vormgeving toch niet zo mooi." Of, "Ik heb een website maar ik doe er niks mee" Of, "Ik heb een website maar ik word slecht gevonden in Google. En als we verder gaan kijken, dan blijkt meestal dat niet alle pagina’s in Google worden gevonden, dat de metabeschrijvingen niet goed zijn ingevuld etc. Begin je je nu af te vragen wat in vredesnaam een metabeschrijving is?
  Dan is dat precies het punt dat ik probeer te maken :-).

  Een website is het visitekaartje en eerste kennismaking van je bedrijf. Je wilt hier tijd en aandacht aanbesteden. Heb jij een website met een contactformulier? Wordt dit contactformulier niet of nauwelijks ingevuld? Dan kan het zijn dat er in de techniek iets niet goed gaat op jouw website.

  Dus, als ik je een tip mag geven wanneer je zelf een website wilt maken: Verdiep je in de techniek van de website, verdiep je in wat de beste manier is om verkopen via jouw website te realiseren en verdiep je in zoekmachineoptimalisatie (SEO). 

  Achteroverleunen als je website klaar is, is er niet bij! Nadat je website klaar is ga je starten met online marketing van je website bezoekers klanten te maken. In dit blog kun je lezen waar je rekening mee moet houden, wanneer je website klaar is. Lees hier: >> 5 musthaves voor wanneer je met online marketing wilt starten

  Zie je het je het niet zitten om zelf een website te maken en om je in de onderdelen te verdiepen om je website een succes te maken? Dan kan je het beter uitbesteden en een website laten maken.. Heb jij weer tijd om te doen waar jij goed in bent: Ondernemen.

  Als je toch je website wilt laten maken, dan verwijs ik je naar deze pagina: >> Website laten maken

  Gelezen: 1137 keer Laatst aangepast op maandag 10 december 2018 13:57
  Yvonne Wieringa

  Ik ben online marketing communicatiespecialist en zit al 11 jaar in het marketingvak waar ik met veel passie in werk. In 2010 heb ik mijn bedrijf 'Reclamebureau Droom van het Platteland' opgericht. Mag ik jou helpen om jouw droom te laten uitkomen en jouw business succesvol te maken door middel van online marketing? Volg me op facebook: www.facebook.com/droomvanhetplatteland

  Laat een reactie achter

  Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

  Volg ons op Facebook

  Contact

  Reclamebureau
  Droom van het Platteland

  Stuifzandlaan 6
  7764 ATZandpol, Drenthe

  E-mail: info@dvhp.nl
  Tel: 0591-226497
  BTW-nr: NL102530506B01
  KvK-nr: 50104004

  © 2019 Droom van het Platteland. Alle rechten voorbehouden.