pc-ipad-telefoon

 

Webdesignbureau
Droom van het Platteland

Uw partner voor uw online zichtbaarheid, reclame, drukwerk en social media campagnes. Alles onder één dak en dat is wel zo gemakkelijk.

offerte-button-wit

 

Social media marketing inzetten voor je bedrijf

Wat zijn social media?

Social media is de verzamelnaam voor alle tools, websites, programma's waarmee je kunt delen. Delen van informatie, foto's, links, films staat centraal van social media. Daarnaast maken social media het mogelijk om te reageren op alles wat gedeeld wordt.

De meest bekende social media zijn:

Twitter, Hyves, Facebook, Foursquare, LinkedIn, YouTube en Flickr.

Zakelijk gebruik van social media

Social media zijn zakelijk goed in te zetten. Social media geeft je bedrijf een gezicht. Daarnaast is het dé manier om met klanten in contact te treden. Honkemöller is een bedrijf dat dit heel goed heeft opgepakt. Zij zijn op bijna alle social mediasites te vinden.

Lees hier een artikel over Hunkemoller en haar social media gebruik.

Praktijkvoorbeeld: Transavia zoekt slogan

transavia_zoekt_slogan_3

Transavia heeft onlangs een grote social media campagne gehouden: Transavia zoekt slogan.

 

Via advertenties op allerlei social media websites werd deze actie onder de aandacht gebracht. Het Nederlanse publiek werd gevraagd mee nieuwe slogans voor Transavia te bedenken. Hieruit werden 10 slogans gekozen en deze werden geprint en verspreid via ABRI's (bushokjes) door heel Nederland. Wanneer je met jouw slogan op de foto ging kon je een jaar lang gratis vliegen winnen.

 

Social media met elkaar integreren.

Het is wel raadzaam om meerdere social media met elkaar te integreren en deze lijn ook door te trekken naar offline media. Op deze manier versterken de offline en de online kanalen elkaar. Dyanne Beekman heeft dat goed begrepen met haar social media campagne Fashion in Focus. Lees meer over Fashion in Focus.

De gevaren van social media

Social media zijn dus een heel goed medium om je bedrijf een gezicht te geven en klanten te binden. Maar.. het heeft ook een keerzijde. Wanneer je niet goed met social media om gaat kan het zich tegen ook tegen je keren.

Waar je op moet letten:
Denk goed na voordat je iets publiceert op een social media website. Zet er bijvoorbeeld geen vertrouwelijke informatie op die nog niet is gecheckt of die nog niet openbaar gemaakt mag worden.

Reageer op klachten, op complimenten en vragen. Niet reageren is dodelijk voor uw social media campagne. KPN is een geeft een voorbeeld van hoe het niet moet.

Lees hier het voorbeeld van de KPN.

Social media campagne op maat

Droom van het Platteland helpt je graag met een social media campagne op maat. Jouw ideeën worden vertaald naar een hands-on social media plan dat praktisch en eenvoudig uitvoerbaar is.

 

Meer over:

Facebook

Hyves

Twitter

Fousquare

 

Button-offerteaanvragen       Button-afspraakmaken        Button-beldirect

 

Meteen contact

E-mailadres
Ongeldig e-mailadres

Bericht:
Ongeldige invoer

Captcha(*)
Captcha
Ongeldige invoer

Adres

Droom van het Platteland

Stuifzandlaan 6
7764 ATZandpol

E-mail: info@dvhp.nl
Tel: 0591-226497
Mobiel: 06-10373793
BTW-nr: NL102530506B01
KvK-nr: 50104004