SEO-Tekstschrijver uit regio Emmen (Drenthe) | Droom van het Platteland

Webdesign, Reclame, Drukwerk 
en beter vindbaar in Google (SEO)

T: 0591-226497 | E: info@dvhp.nl

  Teksten schrijven

  Een tekst moet aantrekkelijk zijn. Makkelijk te lezen en te begrijpen. En eigenlijk moet een góede tekst ook nog overhalen om iets te doen. Een product kopen. Een dienst aanschaffen. Of informatie geven. Dit is voor elk medium weer anders. Voor een krant of een magazine schrijf je anders dan voor het web. En wanneer je wel voor het web schrijft, wil je er natuurlijk ook voor zorgen dat je website wordt gevonden in Google. Dat noemen we SEO.

  seo-tekstschrijver-emmen-copy-writing-machine

  SEO-teksten schrijven. Hoe zit dat?

  SEO staat voor Search Engine Optimization. En dit betekent weer zoekmachineoptimalisatie. SEO is ontzettend populair op dit moment. Veel mensen hebben er van gehoord. En veel mensen weten dat je door SEO toe te passen op je website hoger in Google, of in andere zoekmachines, terecht komt. SEO-teksten schrijven is hier een belangrijk onderdeel van. Maar er zijn nog veel meer factoren die meewegen, dan alleen maar het schrijven van een zoekmachinevriendelijke tekst.

  Kom ik met geoptimaliseerde teksten op 1 in Google?

  Maar niet indereen lukt dat. Er is maar één eerste plek. Maar door een website zoekmachinevriendelijk in te richten én daarnaast gebruik te maken van long tail zoekwoorden, wordt de kans om op de eerste pagina in Google terecht te komen wel een stuk groter.

  Hoe gaat het SEO tekstschrijven in zijn werk?

  We beginnen met een zoekwoordenonderzoek. We onderzoeken welke zoekwoorden voor uw dienst of product het belangerijkst zijn. Daarna gaan we met u in gesprek om zoveel mogelijk informatie te krijgen over uw branche, uw producten of diensten en uw doelgroep. Vervolgens wordt een aantrekkelijke tekst geschreven die voor uw doelgroep geschikt is. Bij het schrijven van deze tekst wordt er met structuur (kopjes) rekening gehouden. Waar nodig kunnen we de zoekmachineresultaten verrijken met Rich Snippets.

  Veelgemaakte fouten met SEO

  De grootste fout is ervan uitgaan dat je met een zoekmachinevriendelijke tekst op 1 komt. De tweede fout is dat een tekst vol wordt gespamd met zoekwoorden zodat Google niet meer weet waar de tekst over gaat. Gebruik je te veel zoekwoorden? Dan kun je hier (zelfs) een penalty voor krijgen. In het verlengde van het voorgaande is de laatste veelgemaakte fout dat een tekst voor een zoekmachine wordt geschreven. Uiteindelijk zijn het mensen die de tekst lezen. Dus moet je voor mensen schrijven en niet voor zoekmachines.

  Overige SEO factoren

  Zoals al genoemd is het schrijven van een zoekmachinevriendelijke tekst niet de enige oplossing om beter gevonden te worden. Maar zeker wel één van de belangrijkste. Daarnaast zijn er nog veel andere zaken belangrijk, waar niet altijd rekening mee wordt gehouden. Dit zijn meestal off site, ook wel technische factoren:

  - Is uw verbinding veilig? Staat er een groen slotje voor uw webadres in de adresbalk?
  - Heeft uw website dubbele content? Bijvoorbeeld pagina’s met en zonder www. ervoor.
  - Zijn er veel 404-pagina’s? (Dit betekent dat de pagina niet langer bestaat en krijgt een foutmelding.)
  - Is uw website geschikt voor mobiele apparaten? Dit kunt u vinden in Google webmaster tools.
  - Worden alle pagina’s geindexeerd via Google? (Heeft uw website een sitemap?)
  - Werken uw contactfomulieren optimaal? Wanneer is de laatste keer dat u uw eigen formulier heeft ingevuld?
  - Zijn uw website url’s zoekmachinevriendelijk?

  U merkt wel dat het vak SEO echt een specialistisch vak is. Is bovenstaand rijtje abacadabra voor u? Dan kunt u dit beter aan ons overlaten. U vindt ons in Zandpol, regio Emmen (Drenthe).

  Test het zelf!

  Bovenstaand klinkt natuurlijk geweldig mooi. Maar werkt het ook? Hoe weet u nou of wij niet de slager zijn die zijn eigen vlees keurt? Door de proef op de som te nemen! Tik maar eens de volgende zoekwoordcombinaties in op google.nl en let op Droom van het Platteland (www.dvhp.nl). U zult zien dat wij met al deze zoekwoordcombinaties op de eerste pagina in Google staan:
  1. Website laten maken Emmen
  2. Drukwerk Emmen
  3. Communicatiebureau Emmen

  Meer dan SEO-teksten alleen

  Tekstschrijven is een vak apart. Wanneer u heldere en aantrekkelijke teksten geschreven wilt hebben, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Of het nu om een artikel voor een magazine gaat, een persbericht of een webpagina. Wij kunnen het voor u realiseren. Onze achtergrond in de journalistiek en de ervaring met SEO maakt een uitstekende combinatie. En dit uiteraard in foutloos Nederlands. Neem snel contact met ons op voor meer informatie.

  Button-offerteaanvragen

  Volg ons op Facebook

  Contact

  Reclamebureau
  Droom van het Platteland

  Stuifzandlaan 6
  7764 ATZandpol, Drenthe

  E-mail: info@dvhp.nl
  Tel: 0591-226497
  BTW-nr: NL102530506B01
  KvK-nr: 50104004

  © 2019 Droom van het Platteland. Alle rechten voorbehouden.